Tedd most, csere és költözz! Most a váltás, most a csere ingatlanok között lehet reális!

tick-1015459_960_720[1]

Ma a csere…

Most a csere , a házcsere, lakáscsere lehet egyszerűbb és olcsóbb, nem beszélve a biztonságról!

Miért  emeljük ki a  témák közül, az ingatlan ma plusz lehetőségei közül a csere részleteit?!

Ma a csere egy  pénzkímélő, sokak számára kiút megoldás lehet a  későbbi családi ingatlanváltás érdekében.

2024 az árak és házak vonatkozásban erős drágulást hozhat. Nyugat-Dunántúl az a régió, ahol ez évek óta megtörténik. (Soprontól és Győrtől Keszthelyig és a  Balatontól a Szlovák határig)

Emelkedő árak más összegeket jelentenek a különböző területeken (Göcsej, Celldömölk környéke, Csorna körüli települések stb.) de egy fiatal család 20MFT alatt a forgalmas, jó közlekedésű területeken, még fejleszthető, reálisan felújítható házat már nehezen talál……

Ennél erősebb vételárak jellemzik a Velencei-tó két partját, Budapest tágabb, jó közlekedéssel bíró környékét.(Közepes állapotú 100nm kertes ház ára könnyen 60-75Mft)

Ismét más  összegek jellemzik a meglóduló, gyártelepülésekkel összekapcsolódó árváltozásokat.(Szeged és vidéke, Debrecen és vidéke) Itt a hatások településrészenként eltérhetnek…..

stones-3364324_960_720[1]

Top start ingatlan!

Rövid 2024 kitekintés segít abban, hogy megérthető legyen, miért is mondjuk: Most a csere egy jó tipp!

Ha van egy bármilyen állapotú kertes ház, családi ingatlan, utána jöhet jobb esetben a bővítés, felújítás és a CSOK plusz.

Előző bejegyzésünkben a win-win csere, win-win ingatlanügy egyik formájáról, helyesebben az idősebbek valós motiváltságáról írtunk, most a csere másik irányát a fiatalabbak motiváltságát tekintjük röviden át!

Ma a csere ingatlanok között lehet kölcsönösen kielégítő lépés! Két piaci fronton reális: Budapest-Velencei-tó/Balaton/agglomeráció, másik Nyugat-Dunántúl közepes városai és a kertes kisvárosok, falvak között.

Természetesen a vétel szélesebb spektrum, tehát egy Szolnoki eladás után, lehet Vasváron vétel stb.

Csere ma kétirányú érdeklődés végeredménye! Plusz itt oldalunkon, hogy a motiváltságról is szót ejtünk.

sunrise-818206_960_720[1]

Start pont ingatlanügylet….

Fiatal párok, CSOK plusz szempontból a családok számára is számos erős motívum létezik, amelyek befolyásolhatják a lakásváltási döntést. A fiatalok gyakran a következő tényezőkre helyezik a hangsúlyt:

Családalapítás: Az egyik leggyakoribb motiváció a családalapítás. Fiatal párok, akik tervezik a családalapítást vagy már gyermeket várnak, gyakran keresnek tágasabb és gyermekbarátabb otthont.

Egy kezdő kis garzon, vagy örökölt panellakás lehet a készpénz nélküli csere kiindulópont……..

Karrierlehetőségek: A munkahelyi lehetőségek vagy egyik partner munkavállalása is befolyásolhatja a lakóhelyváltási döntést. Ha több a prosperáló cég, több a lehetőség, több home office ajánlat. (Szombathely, Zalaegerszeg, Veszprém, Ajka közelsége stb.)

Egy jobb munkahelyi lehetőség, vagy a karrier előrelépése családi ügy, indok lehet a költözésre.

Most kell a plusz a jó váltáshoz, hogy az új hely jó vonatközlekedéssel, közeli autóutakkal teremtse meg a mobilitás előnyeit.

Jó csere

Jó otthon most

Anyagiak és Elérhetőség: Az ingatlanpiaci árak és a finanszírozási lehetőségek szintén fontosak.

Fiatal párok gyakran keresnek olyan helyeket, ahol az ingatlanok elérhetőbbek, és könnyebben finanszírozhatók.(Szigetköz ma már magas árakkal bír.)

Egyre kevesebb a mobilitás és digitális  világ szükséges, de jó sanszait biztosító, olcsóbb település a Nyugat-Dunántúlon. (Kedvező még 20Mft érték körül a Vas-Zala határterület a Jánosháza, Ukk, Zalaszentiván térségei)

Életmód és Hobbi: Fiatal párok sokszor olyan lakóhelyet keresnek, amely megfelel az életstílusuknak és hobbijaiknak.

Például egy olyan városi környezet, ahol könnyen hozzáférhetnek szórakozási lehetőségekhez és kulturális eseményekhez.

Óvoda, bölcsőde, zeneiskola a gyerekek számára egy szempont a szülők szemében, ahogy a mobilitás az első lehet.

Közösség és Szociális Élet: A közösség és a szociális kapcsolatok fontosak lehetnek. Fiatal párok olyan helyeket keresnek, ahol könnyen kialakíthatnak barátságokat, és ahol aktív a közösségi élet.

Közösségi és alkotó városvezetés, faluvezetés a fiatalokat jobban elérheti, mint ennek hiánya.

Élő művelődési ház, eredményes sportpálya és egyesületek, mind számításba jöhetnek döntésnél.

Jövőbeli Tervek: Fiatal párok gyakran tervezik a közös jövőt, és ez a tervezés befolyásolhatja a lakásváltási döntést. Pl. a családnövekedés, a gyermeknevelési tervek, vagy akár az otthon kialakítása a jövőbeni terveknek megfelelően.

Egyik fél panellakása lehet a mai csere kiinduló feltétele a fiatalok részéről. Idősekről már írtunk………..

A vidéki városból, kisebb településre, kertes házba csere egy jó tipp a fiatal családok részére.

Add el, vedd meg...

Házak és árak….

Környezetvédelem és Fenntarthatóság: Egyre több fiatal pár számára fontos szempont az ökológiai lábnyom és a fenntarthatóság. A környezetbarát környezet vagy energiatakarékos otthonok lehetnek vonzóak számukra.

CSOK plusz a bővítés esetén lehetőség a fenntarthatóság felé átalakítani a régi ház adottságait.

Ezen motivációk kombinációja lehet egy fiatal pár esetében, és a mai lakásváltás döntése szorosan kapcsolódik a jövőbeli terveikhez és életcéljaikhoz. (Mire, hová tekint az ablak, mobilitás stb.)

Minden generáció számára hasznos és jogos a profi szakemberek véleményének megismerése.

Oldalunk szívesen támogatja az aktív, vállalkozó szellemű önkormányzatok (bevételek növelése stb.), ingatlanos cégek minőségi törekvéseit, kidolgozott B+ szakmai, üzletági program, s szakemberek az üzleti tervekhez, kooperációhoz!

Bővítse tevékenységét, szakemberek itt adottak hozzá!   Több tízéves praxis gyakorlat és újítások.

Szakmai együttműködés lehetősége itt önkormányzatok, vállalkozások, ingatlanközvetítők, társasházak részére.

Plusz  most oldalunk részéről a partnerség számukra, dolgozzon szakembereinkkel több kapcsolódó szakterületről együtt az ingatlanok területén! Egyeztetés/kapcsolat: 06/206/237-860 (Napközben)!

Minőség erősítése velünk, több módon – egyeztessen velünk és adjon többet települése lakosainak, cége ügyfeleinek, az embereknek!